+31 (0)6 207 15 115 - info@agvi.nl
Themadag - Rouw

Incompany training voor zorginstellingen, wmo-loketten en het maatschappelijk werk.

Themadag Rouw

De training Rouw is Rauw is ontwikkeld voor coaches die zich willen verdiepen in het onderwerp rouw. Rouw komt veelvuldig voor in de coachpraktijk en omdat wij merkten dat (afgestudeerde)studenten geneigd waren om deze coachees door te sturen naar een therapeut, hebben wij in overleg met de directie van de Academie voor Psychodynamica besloten een tweedaagse training Rouw is Rauw in eigen beheer voor coaches aan te bieden. Het vak rouwcoach neemt op dit moment een vlucht en met alles wat je al hebt geleerd is dit een waardevolle aanvulling.

De inhoud van de training

We starten de eerste dag met het meenemen van een meegebrachte bloem, foto of ander voorwerp wat je doet denken aan je eigen rouwervaring. Aan de hand daarvan gaan we eerst delen welke rouw je zelf hebt ervaren en wat dat met je doet/deed.
We gaan het hebben over de 5 rouwtaken van Kubler Ross en de fasen van het rouwlandschap uit het boek Herbergen van Verlies.
We behandelen victimiserende gedragspatronen en overlevingsstrategieën die je bij jezelf en je coachees kan tegenkomen.

We nemen jullie mee in de hechtingstheorie die vaak gekoppeld zit aan hoe iemand met zijn rouw omgaat en wat gestolde rouw is.
Door beiden dagen heen bieden we jullie oefeningen aan die je met je coachee kunt doen. Kortom, het is een vol programma. We raden je aan het boek Herbergen van Verlies aan te schaffen. Niet goedkoop, maar ontzettend waardevol bovendien staan daar ook nog technieken in die je kunt inzetten.

Data en kosten

De training bestaat uit twee aaneengesloten dagen en kost €345,00. De training wordt verzorgd door Mariska van der Schoor en Vera Nuus. Beide trainers zijn verbonden als docent, mentor en supervisor aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Wanneer zich minimaal 10 studenten/belangstellenden zich hebben aangemeld, plannen wij z.s.m. een datum.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Vera Nuus
Telefoon: 06 207 15 115
E-mail: info@agvi.nl